onsdag, mars 30, 2011

sista dagen i Paris - Sacre Coeur

Sista dagen i Paris ägnade vi åt en god frukost på ett av våra favorit-bagerier och sen åkte vi mot Sacre Coeur. Innan vi begav oss upp mot Sacre Coeur, som är så fruktansvärt vackert, så gick vi runt och strossade lite i småbutiker längst gatan. Sacre Coeur är en stor kyrka som ligger ca 300 trappsteg uppåt på en backe. Naturen är underbar och med det fina vädret vi hade igår kunde det inte blivit bättre. Längst uppe kunde man se ut över hela staden och det var en så fin utsikt. Kors och tvärs var där folk som uppträdde med olika saker. Vi satt länge på den välpackade trappan och bara njöt till en kille som stod med gitarren i högsta hugg och sjöng och spelade för alla människor - så underbart. Vi handlade sjukt smarrig kulglass och sen satt vi där länge och bara "var". Det känns som att det är ganska lätt att "bara vara" i en sån fin och vacker miljö. Varför har vi inte mer av detta i Sverige?! Alla gamla, vackra byggnader som får en att nästan tappa andan... Franska balkonger har ju verkligen tjänat sitt namn om man säger så :).

Efter en lång dag på Sacre Coeur som avslutades med lite shopping, åkte vi tillbaka till Montmartre och åt en sista middag innan vi gick till hotellet för att hämta väskorna. Sa hejdå till det mysiga hotellet och den supertrevliga personalen och begav oss ner i metrosystemet. Landade hemma klockan 00 igårkväll, trötta och belåtna. Vi är båda 2 mycket eniga om att Paris är SÅ sevärt och en stad man gärna besöker igen.

Ett litet minus med Paris, vill man vara nyttig så går det knappt. Överallt finns det gottesaker och man blir så frestad. Åker man dit ska man unna sig att leva gott - som en parisier gör ;).
Vi har ätit så mycket och många goda kakor, bakelser, godis, glass, pannkakor så vi nästan storknar. Macarons var en klar favorit - fattar inte varför jag aldrig backat det. Sett det på så många bloggar och verkligen velat men aldrig tagit tag i att baka.. Så att mumsa i mig macarons var ännu en höjdpunkt.. :).

Nä, här får det nog räcka så länge. Så fort bilderna är inlagda på datorn kommer bilder! Au revoir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar