söndag, december 05, 2010

Planering och fundering

Att veta var man ska åka i Asien, vilka länder man ska besöka och vilka öar man absolut inte får missa, det är svårt att veta. Det bästa sättet att få reda på guldkornen är helt enkelt att besöka varenda ett av alla länder och öar ;). Kan bli lite tufft, så vi gör på ett lite smidigare sätt istället.. Tipsar varandra!

Är det någon där ute som har tips om älsklingsstränder, öar och platser?
Vi har ju en ganska planerad rutt redan (med stor risk för avvikelser!) på vilka länder och ställen vi vill besöka.


Vi planerar och planerar. Skrev och kladdade och försökte komma fram till vilka våra prioriteringar var och ställen som var måsten.

Hittills ser vår planerade rutt ut såhär:
Bangkok - Koh Tao
Koh Tao - Phi Phi
Phi Phi - Koh Lipe
Koh Lipe - Borneo (eller kanske något annat ställe i Malaysia?)
Borneo - Bali
Bali - Bangkok.

Hur låter detta? I mina öron klingar det fiiint! :). Det är så jäkla svårt att välja och prioritera vart man helst vill åka. Jag vill ju egentligen överallt! Se allt! Men det vi inte hinner med nu får bli en annan resa. Jag har höga tankar om fortsatta resor i framtiden! :).

Men iaf, vår plan är att lämna Bangkok direkt när vi landat typ. Bege oss mot Koh Tao där planen är att vi ska känna av att vi äntligen är på semester! Softa, chilla, ta dykcert och dyka en massa, snorkla och bara ha det så sjukt gött! Här stannar vi enligt planen i ungefär 2 veckor. Sen beger vi oss mot Phi Phi. Jag blev ju inte precis jättefrälst i Phi Phi när jag var där sist men är beredd att ge det en chans till. Här lär vi inte stanna mer än några dagar, max 1 vecka.
Sen beger vi oss mot Koh Lipe. Oj, detta kommer bli riktigt intressant. Koh Lipe ska vara så otroligt vackert och jag har höga förväntningar! Här lär det mest bli slapp då detta är en lite lugnare ö.. har vi hört. Ca en vecka spenderas här.
Sen kommer vi nog lämna Thailand för Malaysia och här är vi ännu lite tveksamma. Kanske Borneo? Kanske Lankawi? Tips mottages gärna! Efter ca en veckas tid beger vi oss mot Bali där vi kommer spendera våra sista 2 veckor. Kanske ett par dagars utflykt till Giliöarna. Vem vet.. ;). Dom sista 2 dagarna på resan kommer det bli shopping mm i Bangkok City.

Läs HÄR om ställena vi tänkt besöka!
Bangkok - läs här
Koh Tao - läs här & här
Phi Phi - läs här
Koh Lipe - läs här & här
Borneo - läs här
Langkawi - läs här
Bali - läs här & kolla på bilder här
Giliöarna - läs här & r

1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni är på att planera, och vad kul att ni lägger lite research bakom valen. Inspirerande!=) Och betryggande för en orolig bästis, haha!;) Jag ryser när jag läser snorkla, dyka och semester. Shit vad ni kommer ha det gött!!

    SvaraRadera