tisdag, januari 04, 2011

Bangkok & Khao San Road. Dag 1 pa resan

Sawasdee kha!

Vi lever! :) Nu ar vi antligen framme i Bangkok efter en lang men trevlig resa. Jag och Jim blev upphamtade i Lund av Emma och hennes pappa som sen korde oss till Kastrup. Jim hangde med in for att sen vinka av mig. Det var en JAVLIGT jobbig stund som jag sent kommer glomma. Forst checkade vi in och sen satt vi och fikad vi tre, och det var inga problem. Men sen nar vi skulle saga hejda, shit vad tararna rann! Snacka om en sann provning. Det gjorde ont i hjartat att saga hejda och jag ville inte riktigt slappa taget. Det fick nastan bli att jag fick ga snabbt darifran for att kunna slita mig. Som tur ar sa ar Emma varldens gulligaste sa hon fick trosta mig och efter en stund kandes de battre.

Flygresan var mycket trevlig och vi snackade pa om allt mellan himmel och jord. Fick uppleva nagra riktigt pantade finnar (och da menar jag verkligen pantade pa riktigt!). Dom drack ol efter ol och blev lite packade allihopa (3 var dom) och var allmant dryga. Nar vi sen satt och at sa skrek den ena killen rakt ut *fucking #$%$^&&$$#$$^##$#@#@*. Han hade tydligen tuggat pa en sten som fanns i en oliv sa en tand trilla ut (tillat mig at smale, haha). Det sjuka var att han skallde ut varenda en ur flygbesattningen och skrek och gormade och anvande fuck i varenda mening. Till slut fick en random kille saga till honom att halla kaften och nagra timmar senare av gorm och gnall fick aven jag saga till. Javla manniskor. Att man inte kan visa lite forstaelse for resten av de 100tals passagerarna.

Any way, inget mer gnall om finnarna ;P. Val framme i Bangkok haffade vi en taxi som skulle fa ta oss till Khao San Road. Han korde som en idiot, och da vill jag anda papeka att jag ar van vid hur thailandare kor bil. Men detta var extremt. Jag och Emma holl hand ett tag och bad nastan for vara liv.. och inga balten fanns heller. Val framme forsokte han blasa oss pa 100 baht, 100 BAHT!! Men vi gav oss icke. En liten kar thaikille stallde sig faktiskt pa var sida och taxichaffisen korde ivag med en forlust i handen. Hah.

Sa as we speak sa sitter vi pa ett internetcafe pa Khao San och har precis fatt i oss en god chicken-cashewgryta med water melon-shake till. Smarrigt! :). Klockan ar nu 15.05 har i Thailand och sen vi kom till Khao San for ca 3-4 timmar sen sa har vi bade hunnit med fotmassage i en timme for 200 baht (ca 48 spann) och shoppat 2 klanningar. Inte illa pinkat va? :). Okej, kanske ganska illa med tanke pa att min vaska redan var ganska fullpackad. Men men.. ilandsproblem ;).

Och anledningen till att vi akte till Khao San (som for ovrigt ar Bangkoks skona backpacker-gata) var for att boka buss som ska ta oss mot Koh Tao. Sa klockan 21.00 ikvall sa satter vi oss pa en 9timmars buss mot Chumporn for att sen aka bat over till Koh Tao. Det ser vi mycket fram emot! :). Det vi nastan ser mest fram emot ar nog att fa sova, haha.. Blev ungefar 1 timmes somn under flygresan och inatt nar vi aker buss lar det inte bli battre.

Nu ska vi nog kila vidare! Ha det uderbart alla dar hemma!
Massa pussar (mest till alskade, fina Jim ♥)

7 kommentarer:

  1. Skönt att ni är framme. Varmt o gott kan jag tro till skillnad från här. Njut nu och tänk inte så mycket på oss här hemma. Här går livet på som vanligt vet du;) Många kramar och pussar Mamma

    SvaraRadera
  2. Underbart, att höra att ni är framme stumpan:)). Förstår, verkligen att det måste varit jobbigt att släppa taget från Jim:(.
    Fotmassage och två nya klänningar åhhhh, låter ju inte fel. Inte avis alls nä haha.
    Själv har jag tränat nu i morse och tänkte mycket på dig, saknade dig där ju. Men nu ska du koppla av från träning och allt och bara njuta!!!! :))) Pussar

    SvaraRadera
  3. Åh jag förstår PRECIS!! Detta problem hade vi hela tiden då Richard bodde i England och jag i Sverige. Vi grät båda floder. Gick inte att hejda. FY FAN rent ut sagt. Känns som om man har ett hål i hjärtat!

    Du ska se att tiden går fort och ni får ett bättre/starkare förhållande efter detta. Det är helt fantastiskt att ni ger varandra tid och att ni kan göra saker vid sidan om utan att "växa ihop" om du förstår hur jag tänker.
    Det är en JÄTTEbra grund att stå på. Äkta kärlek :) Och den klarar att man är ifrån varandra lite, fast det smärtar.

    Nu är du jättenära mina pojkar. De är just nu i Pattaya. Kommer till Bangkok igen den 6/7 jan, hämtar upp en kompis för att sedan luffa ner mot Koh Samui och alla småöar och kanske Singapore eller något. Känns också i själen att de är borta. Mina små barn!!

    Kramar till dig! Njut nu ;)

    SvaraRadera
  4. vad överraskad jag blev att ha fått ett sms från min älskling redan :))) <3 Shit vilka drygingar på flyget! var det därför ni inte fick sovit mer eller var det för att ni snackade hela natten? :D vi kan väl kanske försöka inviga skype någon gång imorgon när ni landat på koh tao? jag är hemma från jobbet lite innan 23:00 så ca 17:00 och framåt thai-tid ;) massor av pussar bejb. love u

    SvaraRadera
  5. Usch, den där jobbiga känslan vet jag hur den känns, det är inte kul!=/ Skönt att du har Emma! Pi kisen för dryga människor! I ett flygplan är sista stället man vill se action!;P Usch, det knyter sig i magen när jag läser om taxi, kan ni inte be dom köra ordentligt, haha!?
    Hahaha, jag visste att du inte skulle gå länge utan att köpa något!;) Du får ha något av det på dig om du lyckas slänga upp en bild en dag!
    Hoppas verkligen bussresan är säkrare och lugnare än tidigare transport! Ser fram emot att höra mer, men framförallt: have fun!=) Love you<3

    SvaraRadera
  6. Låter som ni redan har det helt underbart! Ser verkligen fram emot nästa inlägg:-) pussar!

    SvaraRadera
  7. Ååhh så skönt att läsa om att allt gått bra! Här sitter jag med en kopp chai te, tittar ut på gråmulet lite snöfnuggigt vaäder och undrar vad du gör precis just nu......kanske tar du ett dopp i ett turkost hav och börjar anlägga grunden till en djup läcker bränna? Jag tänker på och saknar dig mycket(redan, bara för jag vet du inte är i Lund) och önskar dig och din backpackervän allt gott på er stora resa. I väntan på nästa inlägg.....stor varm kram btw:ha, ha, ha...jag visste med att det inte skulle gå så värst lång tid innan något nytt skulle bli nertryckt i din väska!)

    SvaraRadera